ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε (15/09/17) η Πρακτική Άσκηση των Νέων Αγροτών στο αγρόκτημα της Πρακτικής Γεωργικής Σχολής ΄΄ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ΄΄ στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Δράσεις Κατάρτισης & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις», για τους δικαιούχους της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 112 «Ενισχύσεις για νέους γεωργούς», όπως αυτοί εντάχθηκαν στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2007-2013 και συνεχίζονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο πλαίσιο του Μ06 του ΠΑΑ 2014-2020.

Η πρακτική άσκηση των Νέων Αγροτών της Φυτικής Παραγωγής πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν την χρονική περίοδο 2013 – 2014) στο αγρόκτημα της Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Κέντρο ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ Μεσολογγίου και περιλάμβανε καλλιεργητικές τεχνικές στην καλλιέργεια της αμπέλου, της ελιάς και των κηπευτικών, καθώς και εφαρμογές βιολογικής γεωργίας στις παραπάνω καλλιέργειες σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η Πρακτική Γεωργική Σχολή ΄΄ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ΄΄ στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα και με αίσθημα ευθύνης στην εκπαίδευση των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων, θα συνεχίσει να προσφέρει στην κατάρτιση και επιμόρφωσή τους με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και με δικά της αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

www.vallianiosgeorgikisxoli.gr
Πρακτική Γεωργική Σχολή <<Παναγή Βαλλιάνου>> Τ.Θ. 134, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, Τ.Κ. 28100 ΤΗΛ: 26710 22429 E-MAIL: valliang@otenet.gr